Over de auteur

Auteur en kapster Sandy Hui ziet in haar eigen salon vaak kinderen die het eng vinden om naar de kapper te gaan. In de meeste gevallen komt dat omdat de kinderen niet weten wat er precies gaat gebeuren bij de kapper, het is die onwetendheid die het eng maakt. Daarnaast zijn er ook veel ouders die het spannend vinden om hun kind naar de kapper te laten gaan, omdat ze niet weten hoe hun kind zal reageren.

Samen met haar partner, Peter Dambacher, besloot Sandy daarom dit boek te schrijven. Met Peters rijmkunsten en Sandy’s visie is ‘Hop naar de kapper’ een waar feestje om te lezen geworden. Door samen met jouw kind dit speelse en grappige verhaal te lezen waarin alle stappen worden doorlopen, wordt het duidelijk wat hij of zij kan verwachten.

Je kunt het boek zelfs meenemen naar de kapper om stap voor stap te laten zien wat de kapper aan het doen is. Op die manier zit jouw kind vol vertrouwen in de kappersstoel en kun je zelf ook genieten van het moment. Wil je kind meer weten van alle materialen die een kapper gebruikt? Ook daar is een deel van het boek aan gewijd, evenals een aantal praktische tips waarmee je je kind nog beter op een kappersbezoek kunt voorbereiden.

Hop naar de kapper helpt kinderen om met plezier naar de kapper te gaan. Zodat ze vol zelfvertrouwen plaats nemen in de stoel en kunnen genieten van het knippen.  

“In mijn salon zie ik vaak kinderen die naar de kapper gaan niet zo leuk vinden als het kan zijn. Ze vinden het spannend en weten niet goed waar ze aan toe zijn. Vaak wordt die angst door de ouders versterkt omdat zij niet goed kunnen uitleggen wat er gaat gebeuren. Een opmerking als: “Het doet geen pijn,” kan de angst voor een kind bijvoorbeeld erger maken. Als ouder wil je natuurlijk dat jouw kind rustig naar de kapper gaat, zonder drama. Om die reden besloot ik Hop naar de kapper te schrijven. Een vrolijk verhaal over de vogel Hop en zijn vrienden, waarin op een speelse manier duidelijk wordt wat er gebeurt tijdens een kappersbezoek. Omdat ouder en kind zich door middel van dit boek samen voorbereiden, kunnen ze beide met vertrouwen naar de kapper gaan.

Bestel het boek hier